en multiarena med nytt, större tak

Foto: LLDC

Efter sommar-OS 2012 omvandlades Londons Olympiastadion till en multiarena med ett nytt och betydligt större tak.

Det medförde en ökad belastning, vilket krävde betydande förstärkningar av de bärande elementen: kompressionsfackverket och V-pelarna.

Det gravitationsbelastade taket är beroende av styvheten i det underliggande kabelnätet, vilket ledde till en höggradigt icke-linjär stomme. Det i sin tur krävde en komplex förskjutning och ett fullständigt analytiskt arbetssätt.

Projektet prioriterades för att gå snabbare, och arenan kunde återinvigas inför Diamond League-galan i friidrott i juli 2015.

PROJEKTINFORMATION

ORT
London, Storbritannien

PERIOD
20132015

KUND
London Legacy Development Corporation 

ENTREPRENÖR
Balfour Beatty

TJÄNSTER

  • Ad-hoc-rådgivning under anbudsprocessen, detaljplaneringen och byggfasen
  • Lyftkonstruktionstjänster

Kontakta oss

David MacKenzie
Managing Director
Bridges International, United Kingdom

Tel: +44 2037258033

COWI-PROJEKT I VÄRLDEN