Hem / Skip Navigation LinksNyheter och medier / Nyheter / COWI rekryterar miljöjurist

COWI rekryterar miljöjurist

Foto: Marléne Bagelborn 
 Foto: Foto: Marléne Bagelborn, COWI.

​Eva Nilsson, erfaren jurist med särskilt kunnande om REACH kopplat till kemiindustrin, har rekryterats till COWI. Eva Nilsson arbetar från COWIs kontor i Stockholm och hennes tjänst ger ökad tyngd åt COWIs miljöerbjudande.

​Kontakter inom många statliga myndigheter och med Regeringskansliet, med tonvikt på bred juridisk kunskap - inte bara miljörätt - och hur lagstiftning kopplar till förordningar och direktiv inom EU, är Eva Nilssons specialitet. Hon kommer närmast från en tjänst som kommunjurist i Tyresö kommun, och dessförinnan var Eva under många år verksjurist både på Kemikalieinspektionen och Konsumentverket.

- Min roll på COWI handlar till stor del om att juridiskt kvalitetssäkra och utveckla underlag som COWI levererar till kund, säger Eva Nilsson, som tillträdde sin nya tjänst den 1 oktober 2016. I många av mina tidigare jobb har jag haft en liknande roll, att bidra med min juridiska kunskap i olika slags projekt och utredningsuppdrag, så uppdraget är inte nytt även om det är första gången som jag är anställd på ett konsultbolag. Det är roligt och stimulerande att nu få bidra till COWIs framgångsrika arbete.


Eva har under sina år kommit i kontakt med juridiska frågeställningar ur flera perspektiv, men i synnerhet när det gäller hur EU-lagstiftningen på miljöområdet implementeras och tillämpas i Sverige. Tiden på Kemikalieinspektionen gav en särskild fördjupning i den komplexa kemikalielagstiftningen, däribland EU-förordningen REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals). Eva medverkade också i ett stort antal regeringsuppdrag samt var expert i några statliga utredningar.


Eva Nilssons erfarenhet är en viktig del av COWIs erbjudande och det övergripande syftet med tjänsten är att bidra till COWIs närvaro på marknaden, både för bolaget som helhet och för miljöaffären, berättar Björne Olsson, chef för COWIs miljödivision.


- Eva är rätt person för att bredda både våra kunskaper och vårt tjänsteutbud på ett utmärkt sätt, och vi är mycket glada över att ha henne med i vårt erbjudande, säger Björne Olsson.

 

Publicerad: 2016-12-09

Senast uppdaterad: 27.10.2017