Hem / Skip Navigation LinksNyheter och medier / Nyheter / COWI stärker verksamheten inom luft, akustik och klimat

COWI stärker verksamheten inom luft, akustik och klimat

Foto: Marléne Bagleborn

​COWI kompletterar sin breda miljökompetens med en ny grupp för Luft, akustik och klimat och har dessutom rekryterat Kristoffer Hultberg, specialist inom buller och akustik.

​COWI har lång erfarenhet av luftkvalitetsarbete, bullerkartläggning och rådgivning gällande klimatstrategier. Med den nya gruppen får COWI spetskompetens och ett ännu bättre fokus på dessa områden.

– Vi tittar på helheten, där luft, buller, akustik och klimat ofta påverkar hur man kan exploatera allt från exempelvis enskilda byggnader och kvarter, till hela stadsdelar. Vi har sett att om dessa frågor hanteras gemensamt i tidiga skeden kan man förhindra stopp senare i byggprocessen. Med denna nya grupp kommer vi i ännu större utsträckning kunna hjälpa våra kunder att göra proaktiva anpassningar som bättre stödjer behov och verksamheter, säger Marie Haeger-Eugensson, chef för gruppen.

Gruppens och COWIs nytillskott inom buller och akustik, Kristoffer Hultberg, kompletterar gruppens kompetens väl.

– Det känns mycket roligt att ha börjat på COWI. Här har vi helhetsperspektivet och kan arbeta i projekt från start till mål tillsammans med de andra disciplinerna. Jag gillar att få vara delaktig i hela processen när det gäller akustik och buller – speciellt i tidiga skeden i form av förstudier men även i detaljplanarbete, projektering och kontroll av färdig byggnad, säger han.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Kristoffer Hultberg till COWI och jag är övertygad om att hans kompetens kommer stärka verksamhetens utveckling inom området, säger Marie Haeger-Eugensson.

Publicerad: 2016-12-09

Senast uppdaterad: 13.12.2017