Hem / Skip Navigation LinksTjänster / Geografisk information och it / 3D-visualisering och modellering

3D-visualisering och modellering

Foto: COWI A/S
3D-tekniken är imponerande och används inom planering och utveckling av städer och infrastruktur. COWI producerar 3D-modeller och 3D-visualiseringar åt allt ifrån komplicerad processindustri och fabriker, till städer, vägar, broar och andra komplexa utvecklingsprojekt.

3D-modeller av enskilda byggnader eller hela städer är utgångspunkten för produktionen av verklighetstrogna 3D-visualiseringar och animationer.

När komplexa projekt skall presenteras för beslutsfattare och medborgare är 3D-visualiseringar, speciellt animationer och video, viktiga underlag för att presentera idéer och visioner på ett enkelt och precist sätt. Det visuella skapar en stor grad av igenkänning för betraktaren av projektet.

En virtuell rundtur i stadenEn 3D-stadsmodell gör det möjligt för medborgare, beslutsfattare, utvecklare och turister att utforska och göra ett virtuellt besök i staden. Man kan gå längs gatorna eller flyga över takåsarna och därmed få ett intryck av en stad som ett attraktivt område att besöka och handla i.

Detaljerade 3D-stadsmodeller

COWI har använt denna teknologi vid ett antal internationella projekt. Vi har exempelvis producerat en texturerad 3D-modell över 25 kvadratkilometer av München (Tyskland) som kan ses på Google Earth.

I Doha i Qatar har vi producerat en texturerad 3D-stadsmodell som täcker mer än 650 kvadratkilometer.

Förutom fotogrammetriskt producerade 3D-stadsmodeller över stora områden, erbjuder COWI även tjänster för produktion av mycket detaljerade och fotorealistiskt texturerade 3D-Landmarks genom användning av närbildsfotogrammetri.

Senast uppdaterad: 14.08.2017