/ Skip Navigation LinksOm COWI

Om COWI

Foto: Niclas Jessen

COWI är ett ledande konsultföretag som skapar mervärde för kunder och samhället i stort tack vare vår helhetssyn – vi kallar det 360-graderslösningar.

Vi har kompetens i världsklass när det gäller teknik, ekonomi och miljövetenskap och kan hantera utmaningar från många olika angreppspunkter och skapa fungerande helhetslösningar för våra kunder.

Vi har kontor över hela världen, och kombinationen av global närvaro och lokala kunskaper gör att vi kan åta oss projekt överallt i världen – stora som små. Vid varje given tidpunkt arbetar vi med över 14 000 projekt.

COWI har över 85 års erfarenhet av branschen och är ett av de ledande företagen i sin nisch, eftersom våra över 6600 medarbetare är ledande inom sina respektive nischer. Tillsammans med våra kunder skapar vi morgondagens fungerande, hållbara samhällen.

Det var en gång…

Det började med en ingenjör i en lägenhet i Köpenhamn, som ritade den största nattklubben i Skandinavien och därmed tog sitt första steg mot att skapa ett multinationellt företag. I 1930-talets Köpenhamn namngav Christen Ostenfeld och Wriborg Jønson det som idag är ett av världens ledande teknikkonsultföretag – COWI.

Sedan dess har COWI växt till över 6000 medarbetare verksamma över hela världen. På 40-talet i Sverige grundades Flygfältsbyrån som blev COWI AB 2009. 

 

Senast uppdaterad: 05.01.2018