Patrik är en förutsättning för att Thomas ska kunna göra sitt jobb

Thomas Darholm och Patrik Ekström har under de senaste sju åren jobbat nära tillsammans. Thomas som projektledare för COWI på projektet Hisingsbron, och Patrik som hans assisterande projektledare. Deras samarbete vilar på förtroende – och graniten under bron.

Vad minns ni från ert första möte?

Thomas: Patrik var relativt ny på COWI och assisterade oss i projektledningen för Hisingsbron.

Patrik: Nej, det första mötet var i ett uppstartsmöte för projektet Marieholmstunneln i början av byggfasen. Jag var helt nyanställd och det var väldigt spännande att vara med i ett så stort projekt.

Thomas: Just det. Där hade du ingen stor roll, men du kom rätt fort in i Hisingsbroprojektet. Jag minns att du var vaken, intresserad och tog för dig. Du tog egna initiativ och det är väl det som har gjort att det fungerar så bra.

Hur är det att jobba tillsammans?

Patrik: Thomas är väldigt bra som kollega. Det händer ju att vi får tekniska problem eller ”katastrofer”, men han är alltid så lugn. Även i de mest stressade situationer, vilket inger ett allmänt lugn i projektet. Han gör så att vi andra känner att ”Det här löser vi.”

Thomas: Ger man en uppgift till Patrik så löser han den. Kan han inte själv ser han till att fixa det som behövs för att lösa uppgiften. Det kan vara diverse tekniska frågor inom el och sånt, som inte ligger inom mitt kompetensområde. Då löser Patrik det problemet. Han gör mycket av mitt jobb, kan man säga. Jag ägnar mig mycket åt tekniska lösningar, och en förutsättning för att jag ska kunna det är att Patrik hjälper till med många andra saker. Mitt jobb skulle inte fungera utan Patrik.

Patrik: Jag får väldigt mycket ansvar, och det fick jag tidigt. Det är motiverande, givetvis. Thomas stöttar när det behövs, men lägger sig inte i när det inte behövs. Jag tycker att vi tillsammans driver projektet på ett effektivt sätt, både tekniken och de administrativa delarna.

Vad har ni lärt av varandra?

Patrik: Man lär sig alltid av alla, i alla situationer och i alla projekt. Vi lär oss gemensamt av att lösa de problem som dyker upp.

Thomas: Det är roligt att jobba med dem som kommer direkt från universitetet. Det är ju en insats på något sätt. Det är också kul eftersom de nyutexaminerade har så mycket nya tankar. De tänker öppet, har inte förutfattade meningar och kan komma med helt nya idéer. Det är inspirerande.

Patrik: Jag har också lärt mig mycket om ledarskap av Thomas. Han är uppskattad av yngre medarbetare eftersom han tar sig tid att visa, att gå igenom saker och lära upp folk. Det är många på COWI som uppskattar hans pedagogiska egenskaper.

Vad retar ni er på hos varandra?

Thomas: Det var lätt, han håller på Häcken. Nej, jag skojar bara. Jag retar mig nog inte alls på honom.

Patrik: Då skulle det kanske vara att Thomas är lite för engagerad vilket gör hans kalender väldigt full. Både före och efter jobbet är han uppbokad med jobb och privata aktiviteter. Samtidigt är det något som många är imponerade av. Trots full jobbkalender har han också fullt upp privat.

Något jag förknippar med min kollega

Thomas: Den här burken är fylld med granit som kommer från berggrunden under Hisingsbron. När vi borrade och pålade fick vi upp sten från 120 meters djup. Graniten är inte bara fundamentet till bron. Det är också fundamentet till vårt samarbete.

Patrik: Det är faktiskt så att Hisingsbron, vårt projekt, har blivit frimärke. Det tror jag inte att jag kommer att få vara med om någon mer gång. Att få jobba med något som blir ett frimärke.

 

Vi är bra var och en för sig. Men vi är bättre tillsammans. Det menar vi på COWI och under dessa veckor hyllar vi våra kollegor och firar det goda samarbetet. Vill du bli bättre tillsammans med oss? Se våra lediga tjänster.


Tillbaka till huvudsidan Bättre tillsammans