Historisk saluhall genomgår
modernisering och utveckling

Foto: Magnus Elgquist

Sedan 1888 har handlare i Östermalms Saluhall sålt mat och råvaror och Stockholmare och besökare från när och fjärran har inspirerats av utbudet och handelsplatsen. Med sin långa livslängd på 125 år behövde saluhallen totalrenoveras och byggherren Stockholms stad valde Construction Management som genomförandeform. Construction Management, är ett internationellt uttryck för att planera, organisera och styra projekt som genomförs på delad entreprenad.

Saluhallen är en gammal kulturhistoriskt skyddad byggnad med högsta
klassens bevarandevärde, vilket ställer höga krav på renovering och bevaring av ursprunglig karaktär.
Östermalms Saluhall kommer att återfå sin ursprungliga stjärnform enligt planlösningen från 1888 och 2018 blir det återinvigning av saluhallen. Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM.

Projektet är en del av stadens Vision 2030 om ett Stockholm i världsklass och arbetet med att förbättra hela platsen kring Östermalmshallen med intilliggande gator och torg. Staden vill utveckla Östermalms Saluhall till en av världens främsta handelsplatser för mat och matupplevelser.

COWI Projektbyråns uppdrag omfattar en komplett genomförandeorganisation för om- och tillbyggnad av Östermalms Saluhall samt kontrollansvar. Uppdraget omfattar även provisorisk paviljong på torget som används av handlarna under byggtiden.

PROJEKTINFORMATION

ORT

Stockholm, Sverige

PERIOD

2013–2017

KUND

Stockholm stad, Fastighetskontoret

TJÄNSTER
  • CM, Construction Management
  • KA, Kontrollansvarig

Kontakta oss

Niklas Lögdström
Senior Vice President
COWI Projektbyrån AB, Sweden

Tel: +46 705 26 24 22

COWI-PROJEKT I VÄRLDEN