Anders Wiktorson blir COWIs nya Sverige-vd

2018-11-21

Nu är det klart att det blir Anders Wiktorson som blir COWI Sveriges nya vd och den som ska leda COWIs fortsatta utveckling och positionering i Sverige.

– COWI har en tydlig strategi för att ytterligare stärka sin position i Sverige, inom infrastruktur, byggnader och industri. Den svenska verksamheten är mitt inne i en omfattande utvecklingsprocess för att vässa och stärka organisation och arbetssätt. Anders gedigna bransch- och ledarerfarenhet och personliga egenskaper, gör honom till helt rätt person att leda det arbetet till nästa nivå, säger Rasmus Ødum, COO, COWI Group.

Anders Wiktorson har varit verksam i teknikkonsultbranschen i över 20 år. Efter examen från Chalmers och Handelshögskolan i Göteborg började han på Ramböll, dåvarande Scandiaconsult. Han har haft flera olika roller inom Ramböll, bland annat som affärsutvecklingschef, affärsområdeschef för Samhällsbyggnad i Stockholm och divisionschef för Samhällsbyggnad nationellt. Idag är han tillförordnad vd på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

– Det är en spännande resa COWI är inne i och jag ser fram emot att vara med och driva den fortsatta utvecklingen framåt och bidra till att COWI även i Sverige kliver fram som en av de tyngsta aktörerna i branschen, säger Anders Wiktorson.

Anders Wiktorson tillträder som vd för COWI Sverige 1 mars 2019. 


Kontakta oss

Nanna Wang Carlsen
Group Brand & Employer Brand Manager
Communication, Denmark

Tel: +45 56404295