COWI projekterar installationerna i Nordens högsta byggnad

2018-03-28

Bravida har valt COWI för projektering av installationer i Karlatornet i Göteborg. Tornet som med sina 245 meter och 73 våningar kommer att bli Nordens högsta byggnad. COWI har varit involverade i utvecklingen av Karlastaden ända sedan starten 2014.


Arbetet med Karlatornet är planerat att påbörjas vid årsskiftet 2018/2019 och kommer innebära startskottet för uppförandet av Göteborgs nya stadsdel Karlastaden. Under den mest intensiva byggfasen kommer tornet att växa med cirka en våning i veckan. Den nya skyskrapan ska innehålla cirka 590 lägenheter och ett hotell med 350 rum. 2014 var COWI med i teamet som vann arkitekttävlingen för Karlastaden och har sedan dess, med olika teknikdiscipliner och skeden, löpande bidragit i ett av Sveriges mest spektakulära och spännande stadsutvecklingsprojekt.

I samverkan med entreprenören Serneke står Bravida och COWI för projektering, kalkylering och planering av alla installationer i tornet. COWI står för projekteringen av installationsdisciplinerna, El och VVS.

Karlatornet har ritats av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill och planeras vara klart 2021.

Kontakta oss

Christian Appelgren
Chief Project Manager
Buildings, Sweden

Tel: +46 108501332