COWI rekryterar avdelningschef inom järnväg och projektledning

2019-05-27

Nu stärks COWIs verksamhet inom division samhällsbyggnad, med Carlos Siles som ny avdelningschef på Järnväg och Projektledning. Carlos har bred erfarenhet inom teknikkonsultbranschen och kommer närmast från Typsa, ett internationellt bolag med säte i Spanien, där han byggde upp den svenska delen av verksamheten från grunden. Innan dess arbetade Carlos som gruppchef på Vectura, som sen blev en del av Sweco, och var fram till 2017 gruppchef för stora projekt Öst på Sweco Rail.

– Jag är stolt över att vi lyckats rekrytera Carlos Siles med sin breda erfarenhet av järnvägsprojektering, sitt nätverk från svenska och internationella konsultorganisationer och inte minst av att leda och utveckla verksamhet och multidisciplinära projekt som tunnelbaneutbyggnad till Nacka i Stockholm. Carlos kommer tillföra många nya dimensioner till vår verksamhet och jag är mycket glad för att ha honom i vårt team, säger Mattias Grauers, divisionschef för Samhällsbyggnad på COWI.

Carlos är i grunden civilingenjör inom elektroteknik och även om uppdragen har varierat har järnväg följt som en röd tråd i karriären. Han har haft olika roller i större infrastrukturprojekt under Sweco- och Typsatiden och har även erfarenhet som ombud.

– Jag ser fram emot att vara med och se COWI växa inom järnväg och projektledning och är övertygad om vi kommer vinna spännande projekt framöver. Jag känner sedan tidigare till COWI och flera som arbetar inom företaget och ser fram emot att nu arbeta på ett företag i COWIs storlek och har stort förtroende för vår kapacitet och mina nya arbetskollegor, säger Carlos Siles.

Kontakta oss

Mattias Grauers
Senior Vice President
Civil, Sweden

Tel: +46 10-850 19 38

Kontakta oss

Carlos Siles
Vice President
Rail and Project Management, Sweden

Tel: +46 730 37 00 44