COWI söker hundratals nya medarbetare

2022-10-28

Marknaden för den gröna omställningen har exploderat och COWI har som mål att rekrytera 150 nya medarbetare bara inom industridivisionen under 2023. Rekryteringen har redan startat och det är inom industrins gröna omställning och hållbar energi som efterfrågan är som störst. 


– Vi ser att det finns en stor mängd projekt inom industri och energi som handlar om grön omställning. Vi behöver bli fler för att kunna möta marknaden och ta oss an stora projekt både i Sverige och utomlands, säger Karin Genemo divisionschef industri. 

Projekten finns bland annat inom havsbaserad vindkraft, Power-to-X, grönt flygbränsle och koldioxidinfångning i Sverige och internationellt. På COWI bedrivs projekt ofta med kollegor i andra länder medan det fysiska projektet finns i ett tredje land. Det är kompetensen och inte geografisk placering som fäller avgörandet när ett team sätts ihop.

– För den som vill vara baserad i Sverige men också jobba med kollegor och projekt i andra delar av världen finns det stora möjligheter att utvecklas och utmanas. I vår svenska verksamhet är vi starka inom industri och vårt kunnande öppnar upp för det riktigt stora och prestigefyllda projekten runt om i världen, konstaterar Karin Genemo. 

COWI säger nej till alla uppdrag inom fossila bränslen och har som målsättning att alla intäkter inom fem år ska komma från hållbarhetsrelaterade projekt. Den strategin kräver både kompetensutveckling och nyrekryteringar i stor skala.   

COWI har sin huvudsakliga marknad i Skandinavien, UK, och Nordamerika men genomför projekt i hela världen.  

Här hittar du våra lediga tjänster
 

Kontakta oss

Karin Genemo
Senior Vice President
2200 Industry, Sweden

Tel: +46 10 850 25 70