COWI tecknar nytt ramavtal med Vattenfall

2021-05-18

Nyligen signerade COWI och Vattenfall ett nytt ramavtal inom bland annat solkraft och vindkraft.

- Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet att återigen arbeta tillsammans med Vattenfall som är en viktig spelare i omställning till grön energi där COWI kan bidra med vår erfarenhet och kunskap, säger Per Järpler, marknadschef el och automation på COWI.

COWI har tidigare haft liknande ramavtal med Vattenfall vilket innebär att det finns god erfarenhet av samarbete genom tidigare uppdrag. COWI kommer att kunna erbjuda bra stark kompetens inom vindkraft- och solkraft med kunskap från både Sverige och Danmark och kunna bidra till en effektiv grön omställning.

- Hela samhället står inför en grön omställning därför är det viktigt att bidra just med att utveckla hållbar energi som sol och vind. Vi vill även vidareutveckla vårt samarbete och bidra till den gröna omställningen genom att addera expertis inom nya områden som exempelvis processutveckling. Processkunnandet i kombination med förmågan att kunna driva stora komplexa projekt är viktiga för en effektiv grön omställning, säger Karin Genemo chef för division Industri på COWI.

Ramavtalet löper under tre år och omfattar bland annat solkraft, vindkraft och tjänster inom flera kompetensområden, bland annat konstruktionstjänster inom el, mark och bygg.

Kontakta oss

Karin Genemo
Senior Vice President
2200 Industry, Sweden

Tel: +46 10 850 25 70