En säkrare förbindelse ger bättre ekonomiska möjligheter i Rwanda

30.08.2018

De drygt 3 000 invånarna i samhället Kucyaruseke i Rwanda firar nu invigningen av den nya gångbron som ger dem bättre tillgång till vård, utbildning och marknader under många år framöver. Bron har kommit till genom ett nära samarbete mellan tio personer från COWI och Freyssinet och den icke-statliga organisationen Bridges to Prosperity.

Tidigare i år åkte fem COWI-medarbetare till Kucyaruseke i södra Rwanda och byggde upp huvudstrukturen på den 80 meter långa gångbron tillsammans med lokala arbetare.

Tidigare var invånarna ofta tvungna att gå över en väldigt enkel, osäker stockbro för att komma över floden Akanyaru och få tillgång till publika tjänster och marknadshandel där de kan köpa och sälja varor. Under regnperioden svämmade floden ofta över och bron hamnade under vatten. Invånarna var då antingen tvungna att vänta tills regnet rann undan (vilket kunde ta flera dagar), eller att förlänga sin tvåtimmarsfärd till marknaden med en omväg på sex kilometer. Nu när den nya gångbron är på plats har de ett säkert, permanent sätt att ta sig över floden.

Mycket av arbetet vi gör på kontoret känns ibland lite abstrakt. På plats kan vi använda våra kunskaper mer konkret för att snabbt skapa en lösning som hjälper många.
Musa Chunge Projektledaren

I vår nya video finns mer information om vårt arbete med Bridges to Prosperity

Det här är det åttonde Bridges to Prosperity-projektet i världen som COWI har arbetat med. Tidigare har vi genomfört fyra i Rwanda, två i Nicaragua och två i Panama.

OM BRIDGES TO PROSPERITY

Bridges to Prosperity har en vision om en värld där det inte längre finns fattigdom som beror på att människor isolerats på landsbygden. Isolering på landsbygden är en av de största orsakerna till fattigdom, och vi anser att bättre kommunikationer är grogrunden för möjligheter. Vi arbetar tillsammans med lokalsamhällen, partners och stiftelser för att bygga gångbroar som ger invånare tillgång till utbildning, vård och ekonomiska möjligheter. Med ett avancerat program för datainsamling och utvärdering kan vi bevisa att värdet av vårt arbete och den inverkan det har fortsätter långt efter invigningsceremonin. Läs mer på www.bridgestoprosperity.org.

Kontakta oss

Emma Wahlberg-Melvig
Head of Communication, Business Line International
Communication, Denmark

Tel: +45 56403896