COWI konstruerar Prisma i Helsingborg

2017-11-27

COWI har fått uppdraget att konstruera landmärket "Prisma" som ska byggas i Helsingborgs nya affärsdistrikt Oceanhamnen Waterfront Business District. Kontorshuset kommer ligga precis vid kanten till Öresund och föra tankarna till diamanter, isberg och juveler.


Helsingborgs nya landmärke "Prisma" blir en unik kontorsfastighet på 13 000 kvadratmeter med stora, reflekterande glaspartier. COWI anlitas som partner från ett tidigt skede och kommer att ansvara för byggnadens stomme.

- Vi är mycket glada över att få förtroendet att göra konstruktionslösningen för denna spektakulära byggnad i Helsingborg. Det ligger även helt i linje med vår strategi att komma in tidigt i skedet vid stadsutvecklingsprojekt, säger Håkan Adelwald, divisionschef Byggnad & Fastighet på COWI.

I början på 2018 ska bygget av "Prisma" starta och planerad inflyttning är årsskiftet 2019/2020. COWI har fått uppdraget från AB Smidmek i Eslöv som är Stomentreprenör. Skanska är Totalentreprenör och fastighetsbolaget Wihlborgs slutkund.

Kontakta oss

Nanna Wang Carlsen
Group Brand & Employer Brand Manager
Communication, Denmark

Tel: +45 56404295