Jorden runt med COWI på 14 år 

2024.02.12

Fyra kontinenter, fem länder och fem COWI-kontor. Nirmal Kumar Harihara Subramanian har otvivelaktigt hunnit uppleva mycket sedan han klev ombord på COWI-skutan för 14 år sen. Och från förra sommaren har vi, COWI i Sverige, haft lyxen att ha honom som en av våra kollegor på vårt kontor i Göteborg. 

- Under dessa 14 år på COWI har det varit lättare än man kan tro att flytta runt i världen, tack vare COWI-andan. Oavsett var jag har bott eller arbetat har jag känt samma sorts COWI-anda, vilket skapar en stark känsla av samhörighet, säger Nirmal. 

Han växte upp i Chennai, södra Indien, och studerade för att bli maskiningenjör vid Universitetet i Madras, Chennai, Indien. Efter sin kandidatexamen bestämde han sig för att flytta till Doha, Qatar för att påbörja sin karriär som Senior piping mechanical Engineer, vilket innebär att han är ansvarig för att hantera alla aspekter av rörsystem i olika projekt. 

- Att flytta från Indien för första gången var en game-changer för mig. Jag fick arbeta med spännande projekt, vilket introducerade mig för en mångfald av människor från USA, Skandinavien, Qatar, Storbritannien och Sydostasien. Det var en upplevelse som utvidgade min världsbild. 

För att växa i karriären fick han möjligheten att studera sin masterexamen i Liverpool i England, samtidigt som han arbetade på COWI. Under 2011 kom han för första gången i kontakt med COWI i Sverige när han hjälpte till i olika projekt inom industrisektorn. Han var också involverad i att etablera och bygga upp nya COWI-team i Indien, vilket ledde till att han 2015 flyttade tillbaka till Indien.

- Jag stannade kvar i Indien som enhetschef i sju år medan jag arbetade för att bygga upp teamet och utöka vårt samarbete med andra kontor i andra länder inom COWI. 

2022 gick flyttlasset på nytt, denna gång till San Francisco Bay-området, Kalifornien, när han fick en tjänst som Project Manager och P2X-specialist för att bygga upp ett team som fokuserar på utveckling och Power-to-X-teknologier.  

VI STÅR VID EN VÄNDPUNKT 

Efter 18 månader i Kalifornien blev det uppenbart för Nirmal att hans passion låg inom den gröna omställningen, särskilt i Europa.

- Det händer mycket och saker går snabbt inom den gröna omställningen i Europa. Jag vill investera min tid och vara en del av detta. Vi står vid en vändpunkt, och jag känner att jag kan göra skillnad i de projekt jag arbetar med.

Därför flyttade han, hans fru och två barn till Sverige förra sommaren när han fick ett erbjudande att arbeta som Lead Design Engineer inom industry&Building. Han nämner särskilt att hans barn var mycket entusiastiska över att flytta till Sverige eftersom det innebar att de skulle kunna bo på ett snöigt ställe för första gången.

- Så snart den första snön kom på vintern rusade barnen ut och kastade sig i snön. De älskade varenda sekund av det. 

GÖR DET MESTA AV DET DU HAR

I sin roll som Lead Design Engineer arbetar han med att genomföra projekt och leda designprocessen för process- och anläggningsingenjörsteamet i Göteborg. Hans mål är att främja samarbetet mellan den svenska avdelningen och vårt team i Indien.

- Det handlar framför allt om samarbete och att få ut så mycket som möjligt från det team du är en del av.

Men nu efter flera års resande och utforskande runt om i världen känner Nirmal att han äntligen har landat. Han känner sig hemma. Och han ser fram emot att bidra till COWI i Sverige på ett meningsfullt sätt. 

Kontakta oss

Nirmal Kumar Harihara Subramanian
Lead Design Engineer
Process and Plant Engineering, Sweden

Tel: +46 108502809