Nyheter och pressmaterial

Presskontakt

emma agneborg

Kommunikationschef

Tel: +46 10 850 24 58 
emag@cowi.com 

Hitta din internationella presskontakt här

COWI i korthet

Alla fakta
Hämta PDF

Vårt pressmaterial hittar du i pressrummet på MyNewsdesk.
Följ oss där så får du löpande det senaste från COWI.

COWIs pressrum

Senaste nytt

Miljö Nyheter
COWI hjälpte Göteborgs stad förvandla mörk park till en plats att ha picknick i

Gärdsås mosse, i området Bergsjön i Göteborg, har genomgått en stor förändring. Från en mörk och något eftersatt park är det nu ett grönt område med belysta gångvägar, grillplatser, vattendrag och ett helt unikt uteklassrum. COWI har projektlett arbetet på uppdrag av Göteborgs stads Park och naturförvaltning och den 21 september invigs parken.

Byggnader Nyheter
Nu byggs en konstgjord halvö vid Masthuggskajen i Göteborg

Nu byggs Masthuggskajen i Göteborg. En utbyggnad som ska rymma 1 300 bostäder och 5 000–6 000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell - och en konstgjord halvö. COWI har vunnit uppdraget att ta fram ett förfrågningsunderlag som kommer ange hur halvön ska byggas.

Infrastruktur Nyheter
Ökade marknadskrafter med Lisa Söderbaum som marknadschef på COWI i region Öst

Sedan 1 augusti 2019 är Lisa Söderbaum ny marknadschef för samhällsbyggnad i region Öst och kommer arbeta för att stärka COWIs verksamhet i Stockholmsregionen. Hon kommer närmast från WSP där hon har arbetat som avdelningschef inom VA och Ledningsteknik.

Miljö Nyheter
COWI följde upp miljöarbetet vid sommarens festivaler

Sommaren ebbar snart ut och festivalerna börjar packa ihop. Gothenburg Culture Festival (tidigare Kulturkalaset) och European Choir Games är stora events i Göteborg under augusti. Festivalerna har höga miljöanspråk och för att se till att alla kravstandarder uppnås och att miljöarbetet möter de högt ställda miljömålen anlitades COWI för att genomföra tredjepartsrevisionen som ingår i miljödiplomeringen.

Klimatförändringar Nyheter
Studenter utvecklar innovativa klimatlösningar i danskt stadsutvecklingprojekt

I COWIs program för sommarjobbande studenter, COWI Try, ska 34 deltagare från Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien vara med och utveckla innovativa klimatlösningar för ett av de just nu största stadsutvecklingsprojekten i Nordeuropa, Holmene, i industriområdet Avedøre Holme.

Peo Svärd
Industri Nyheter
Rekrytering av ny avdelningschef inom industri

Industri Nyheter
Preems satsning ger ännu mer grön diesel

Preem har gjort stora investeringar under de senaste åren för att ställa om sitt raffinaderi i Göteborg till att kunna bearbeta förnybar råvara. Nu tas nästa steg och ytterligare modifieringar och anpassningar görs på raffinaderiet för att kunna producera mer förnybara drivmedel. Till sin hjälp har de anlitat COWI, som har ett helhetsåtagande för projektet.

Järnvägar Nyheter
COWI rekryterar avdelningschef inom järnväg och projektledning

Nu stärks COWIs verksamhet inom division samhällsbyggnad, med Carlos Siles som ny avdelningschef på Järnväg och Projektledning. Carlos har bred erfarenhet inom teknikkonsultbranschen och kommer närmast från Typsa, ett internationellt bolag med säte i Spanien, där han byggde upp den svenska delen av verksamheten från grunden. Innan dess arbetade Carlos som gruppchef på Vectura, som sen blev en del av Sweco, och var fram till 2017 gruppchef för stora projekt Öst på Sweco Rail.

Sjukhus Nyheter
Martin bygger barnsjukhus i Rwanda

Att få byggt ett barnsjukhus i Rwanda, det är något Martin Skilbred på COWI planerar att göra de kommande åren. Han driver just nu ett projekt genom Ingenjörer utan gränser, och kommer i slutet av april resa till Rwanda för ett första platsbesök.

Industri Nyheter
Nya tankstationer för flytande gas till tunga fordon i Norden

Efterfrågan på ett renare alternativ av drivmedel för tung trafik ökar kraftigt. Under de kommande åren kommer Gasum att etablera tankstationer för flytande gas till tunga fordon i Sverige, Norge och Finland. Till sin hjälp har Gasum anlitat COWI.

Infrastruktur Nyheter
Rekrytering av marknadschef till Göteborg och region Väst

Broar Nyheter
Tungt lyft när ny träbro sattes på plats

Nyligen sattes den sextio meter långa träbron över Härlövsängaleden i Kristianstads kommun på plats. Bron är en trespanns bro som byggts ihop vid sidan av och sedan lyfts på plats. Även om träkonstruktionen är relativt lätt så är det en komplicerad uppgift att med millimeternoggrannhet passa in lagersmidena mellan betong och träplatta samtidigt som den 60 ton tunga plattan kränger i luften.

Projektledning Nyheter
Ny vd för COWI Projektbyrån

Niklas Lögdström har utsetts till ny vd för COWI Projektbyrån och tillträder den 1 februari 2019. Samtidigt tillträder Emma Eklöf som vice vd. Båda har arbetat länge i företaget varav flera år i ledande befattning, senast som avdelningschefer.

Broar Nyheter
Ny ikonisk bro har öppnats i Norge

I helgen öppnade Hålogalandsbron i Nordnorge. Den är ett utmärkt exempel på att broar inte bara behöver vara funktionella, säkra och hållbara – utan även vackra.

Digitalisering Nyheter
Norskt sjukhus utsett till världens bästa digitala byggprojekt

Under arbetet med Stavanger Universitetssjukhus (SUS2023) har COWI och Nordics projekteringsgrupp lyckats lösa en gåta som branschen har kämpat länge med. Nu har projektet utsetts till världens bästa digitala byggprojekt.

Om oss Nyheter
COWI ingår avtal att förvärva Arkitema Architects och når toppen av den nordiska superligan

COWI har ingått ett avtal om att förvärva Danmarks största arkitektföretag för ett tresiffrigt miljonbelopp. Målet är att skapa bättre, vackrare och mer sammanhängande lösningar inom stadsutveckling, liveability, klimat och hållbarhet.

Om oss Nyheter
Anders Wiktorson blir COWIs nya Sverige-vd

Infrastruktur Nyheter
Världens längsta förbindelse över vatten invigs

Den nya förbindelsen Hongkong-Zhuhai-Macau består bland annat av världens längsta nedsänkta vägtunnel. Den designades för kinesiska underleverantörer med en innovativ struktur av vattentät betong som utvecklats av COWIs tunnelexperter.

Lidl Växjö
Kommersiella byggnader Nyheter
Lidls butik vinner ännu ett hållbarhetspris

Lidls butik i Växjö vann 2017 priset för Världens grönaste handelsbyggnad. Igår prisades butiken ännu en gång när den utsågs till Årets BREEAM-byggnad på Sweden Green Building Awards. För att möjliggöra BREEAM-certifieringen med högsta betyget Outstanding anlitade Lidl COWI.

Processindustri Nyheter
EasyMining återvinner fosfor i stor skala med hjälp av COWI

Fosforbrytning orsakar stora miljöproblem. Men det finns nu miljövänlig teknik där fosfor återvinns ur askan från förbränt avloppsslam, och den ska tillämpas i nya anläggningar som planeras i Tyskland, Danmark och Sverige. COWI har fått i uppdrag av EasyMining att designa anläggningarna.

Nationalmuseum
Byggnader Nyheter
Nya Nationalmuseum nominerad till Årets Bygge 2019

För första gången på 148 år har Nationalmuseum renoverats genomgripande. Den 13 oktober öppnar museet för allmänheten igen efter att ha varit stängt i fem år. COWI Projektbyrån har av Statens fastighetsverk haft uppdraget för byggprojektledningen för detta komplicerade och genomgripande renoveringsprojekt som nu har nominerats till Årets Bygge 2019.

Om oss Nyheter
En sann lagspelare blev Årets Projektledare 2018

För fjärde året i rad delar COWI ut priset Årets projektledare till en person inom samhällsbyggnadsområdet.

Bild: LINK Arkitektur
Hållbarhet Nyheter
Lidl i pilot för ny världsunik certifiering för byggnader

Lidl driver utvecklingen av hållbara handelsfastigheter i Sverige och har idag några av världens grönaste handelsbyggnader med miljöcertifieringen BREEAM Outstanding. Nu tar Lidl nästa steg då en ny butik på Gotland blir pilot för den nya certifieringen NollCO2. Till sin hjälp för att nå de högt ställda kraven har Lidl anlitat COWI.

Broar Nyheter
En säkrare förbindelse ger bättre ekonomiska möjligheter i Rwanda

De drygt 3 000 invånarna i samhället Kucyaruseke i Rwanda firar nu invigningen av den nya gångbron som ger dem bättre tillgång till vård, utbildning och marknader under många år framöver. Bron har kommit till genom ett nära samarbete mellan tio personer från COWI och Freyssinet och den icke-statliga organisationen Bridges to Prosperity.

Industri Nyheter
EasyMining återvinner 30 000 ton fosfor per år med hjälp av COWI

Fosforbrytning orsakar stora miljöproblem. Men det finns teknik att återvinna fosfor ur askan från förbränt avloppsslam, och den ska nu tillämpas i en helt ny anläggning i Helsingborg. COWI har fått i uppdrag av EasyMining att designa anläggningen.

Broar Nyheter
Londons nya öppningsbara bro är på plats

I går monterades däcket på Londons nya öppningsbara bro i Canary Wharf, efter en 36 timmar lång resa över Nordsjön från tillverkningsanläggningen i Belgien.

Vatten Nyheter
COWI projekterar hållbar slamhanteringsanläggning i Trollhättan

COWI har fått i uppdrag att ta fram en ny slamhanteringsanläggning för avloppsreningsverket Arvidstorp i Trollhättan. Målet är att skapa en modern och hållbar anläggning med förbättrad säkerhet och arbetsmiljö.

Broar Nyheter
Ian Firth i sitt TED Talk: ”Broar ska vara vackra”

I ett TED Talk som publicerades i dag talar COWI-konsulten Ian Firth om hur byggandet av broar har utvecklats och vilket värde de bidrar med till världen.

Tunnelbanor Nyheter
1,4 kilometer borrkärnor säkrar hållfasthet i ny tunnelbanelinje

1,4 kilometer borrkärnor. 10 olika borrplatser. Borra ned till 140 meters djup. Allt för att säkerställa att ett av Norges största tunnelbaneprojekt byggs på säker mark.

Tunnlar Nyheter
COWI vinner designkontrakt för stor avloppstunnel i Singapore

I samarbete med CPG Corporation har COWI tilldelats designarbetena för kontraktet T-09 i fas 2 av DTSS-projektet, Deep Tunnel Sewerage System. Kontraktet tilldelades av Leighton Asia som i sin tur har kontrakt med kunden: Singapores nationella vattenmyndighet, PUB.

Stadsutveckling Nyheter
Visualiseringar bidrar till att klimatanpassa Malmö

I ett unikt samarbete med Lunds universitet bidrar COWI till att klimatanpassa Malmö. Arbetet ingår i ett EU-projekt och uppmärksammades nyligen i ett seminarium där miljöminister Karolina Skog medverkade.

Miljö Nyheter
COWI hälso- och miljöcertifierar Foajén vid Malmö Centralstation

Jernhusen har anlitat COWI för att certifiera den nya kontorsbyggnaden Foajén vid Malmö Centralstation. Utöver en miljöcertifiering enligt BREEAM kommer byggnaden även certifieras enligt WELL, en ny internationell byggstandard med fokus på människors välbefinnande i arbetslivet.

Infrastruktur Nyheter
COWI ny medlem i Svenska Cykelstäder

Genom kunskapsutbyte och samverkan arbetar Svenska Cykelstäder för förbättrade möjligheter till cykling. Föreningen öppnade nyligen upp för företag och COWI går nu in som associerad medlem samtidigt som en ökad satsning inom cykelområdet sker.

Om oss Nyheter
COWI rekryterar ansedd specialist inom geoteknik

COWI stärker verksamheten i Göteborg genom rekryteringen av Mats Ekenberg som teknisk direktör inom geoteknik.

Byggnader Nyheter
COWI förvärvar VVS-konsulten PB Teknik

COWI tar ytterligare kliv för att stärka sin position i Stockholm och inom installation- och energiområdet, genom att förvärva VVS-konsulten PB Teknik AB. De senaste åren har COWI nära fördubblat verksamheten i Stockholm.

Kommersiella byggnader Nyheter
COWI projekterar installationerna i Nordens högsta byggnad

Bravida har valt COWI för projektering av installationer i Karlatornet i Göteborg. Tornet som med sina 245 meter och 73 våningar kommer att bli Nordens högsta byggnad.

Broar Nyheter
Indiens längsta bro över vatten byggs i Mumbai

COWI har tilldelats kontraktet för detaljplanering av Mumbai Trans Harbour Link i Indien.

Hållbarhet Nyheter
En ny metod för hållbar vattenrening håller på att ta form

En ny hållbar metod för att rena förorenat grundvatten håller på att utvecklas i en doktorandstudie på COWIs avdelning Waste and Contaminated Sites.

Vindkraft Nyheter
Nytt projekt för att optimera designen av havsbaserade vindkraftsstrukturer

För att hålla farten uppe och uppfylla EU:s mål om användning av förnybar energi är det viktigt att vi fortsätter att leta efter nya sätt att optimera metoderna för att utvinna vindenergi. Ingenjören Joey Velarde arbetar med just det.

Kartering och geografisk information Nyheter
Europas största kartläggningsprojekt klart att sättas igång

COWI har tilldelats ett ramavtal för luftburen laserskanning av ca 75 procent av Sveriges territorium under de kommande 2-5 åren.

Om oss Nyheter
Kallelse till årlig bolagsstämma 2018 för COWI Holding A/S

Den årliga bolagsstämman för COWI Holding A/S kommer att hållas torsdag 22 mars 2018 klockan 15:30 i matsalen på COWI, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby, Danmark.

Om oss Nyheter
COWI uppnår det bästa resultatet och den starkaste orderboken någonsin

2017 har varit ett framgångsrikt år för COWI – med det bästa resultatet och den starkaste orderboken någonsin. En gynnsam inköpsposition och ökad marknadsnärvaro i Sydostasien stärker prognosen om fortsatt tillväxt fram till 2020.

Tunnlar Nyheter
Londons nya energimotorväg har invigts

Londons nya supermotorväg för energi, London Power Tunnels, har nu tagits i bruk. Den här upprustningen innefattade bland annat över 200 kilometer högspänningskablar som löper genom 32 kilometer nybyggda tunnlar genom hela London. Totalvärdet för projektet är en miljard pund.

Digitalisering Nyheter
Modell för förarlösa transporter utvecklas i Oslo

COWI har vunnit ett kontrakt för att utreda de senaste tekniktrenderna och vilken effekt de har på mobiliteten. Den här utredningen fokuserar i första hand på de mobilitetsmöjligheter som den senaste tekniken och infasning av förarlösa fordon kan innebära för Oslo.

Hälsa, miljö och säkerhet Nyheter
COWI utbildar Nexans Group för ökad säkerhet

Kabeltillverkaren Nexans Group har valt COWI som leverantör av utbildningar inom säkerhetskultur och beteendebaserad säkerhet. Utbildningarna riktar sig till alla medarbetare på Nexans anläggningar runt om i Europa och målet för företaget är noll olyckor och en kultur där säkerheten alltid är en självklar del av arbetet.

Miljö Nyheter
Jernhusen och COWI miljöcertifierar Stockholms centralstation

​Varje dag passerar över 200 000 besökare Stockholms centralstation. Sedan början av året är den 150 år gamla byggnaden inte bara en av de mest välbesökta och trafikerade platserna i Norden, dess utformning och drift har dessutom bedömts och certifierats enligt det internationella systemet BREEAM In-Use.

Nyheter
Årlig bolagsstämma för COWI Holding A/S – preliminär dagordning

Den årliga bolagsstämman för COWI Holding A/S kommer att hållas torsdag 22 mars 2018 klockan 15:30 i matsalen på COWI Holding A/S, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby, Danmark.

Industri Nyheter
Företagen spelar en nyckelroll i den gröna omställningen

Förra veckan deltog närmare 100 personer från näringslivet och den danska energi- och klimatministern i ett möte på COWI i Lyngby i Danmark. På agendan stod en diskussion om hur industrin aktivt kan bidra till en kostnadseffektiv övergång till en grönare värld, och vilka förutsättningar som krävs för att Danmark ska förbli ett föregångsland i dessa frågor.

Kommersiella byggnader Nyheter
COWI konstruerar Prisma i Helsingborg

COWI har fått uppdraget att konstruera landmärket "Prisma" som ska byggas i Helsingborgs nya affärsdistrikt Oceanhamnen Waterfront Business District. Kontorshuset kommer ligga precis vid kanten till Öresund och föra tankarna till diamanter, isberg och juveler.

Broar Nyheter
COWI klättrar på ENR-listan med nytt, unikt broprojekt

COWI har tilldelats kontraktet för detaljplanering av en unik hängbro över Dardanellerna nära Çanakkale i västra Turkiet.

Digitalisering Nyheter
Ett videoflöde gör parkeringen enkel

Ett nytt smart parkeringskoncept erbjuder en enklare tillvaro för ägare av bilparkeringar och bilförare i städerna. Baserat på ett videoflöde och en dator har framtidens parkering gjort entré.

Projektledning Nyheter
Projektbyrån leder ombyggnationen av Kungliga Operan

COWIs dotterbolag Projektbyrån har av Statens fastighetsverk fått det prestigefulla projektledningsuppdraget för den genomgripande renovering- och ombyggnaden av Kungliga Operan i Stockholm. Uppdraget kring den historiska byggnaden har nyligen påbörjats och byggstart planeras under 2022.

Kartering och geografisk information Nyheter
Ny metod minskar risken för skador på byggnader vid tunnelbyggen

Grundvattenläckage i underjordiska konstruktioner, som tunnlar och schakt, kan göra att portrycket i leran sjunker. Detta kan i sin tur orsaka sättningar och potentiellt allvarliga skador på byggnader. Ny forskning ger oss bättre verktyg för att hantera de här riskerna.

Broar Nyheter
Brospecialist: De minsta designdelarna är de mest tillfredsställande

Destructor-bron i Bath omnämndes som "ett fint exempel på lyckad brodesign" vid viktiga Structural Awards i Storbritannien

Energi Nyheter
Stadsdel ska värmas upp av överskottsvärme från laboratorier

Ny stadsdel ska värmas upp av överskottsvärme från laboratorier.

Om oss Nyheter
COWI är ett av årets Karriärföretag

För sjätte gången i rad har COWI Sverige utsetts till ett av årets Karriärföretag. Det är en kvalitetsstämpel på att COWI är en av de arbetsgivare som har högst kvalitet i arbetet med att bygga sitt arbetsgivarvarumärke och samtidigt erbjuder goda karriär- och utvecklingsmöjligheter till sina medarbetare.

Broar Nyheter
En teknisk höjdpunkt: 190 ton bro

Ett enormt brosegment – 190 ton tungt och 40 meter långt – lyftes på plats på stationen Køge Nord.

Klimatförändringar Nyheter
COWI-experter håller rundabordssamtal på internationellt klimatmöte

Att landet runt städerna används på ett genomtänkt sätt är en viktig del i hållbar stadsutveckling. Detta kommer bland annat att finnas på agendan vid två internationella klimatmöten under oktober och november.

Industri Nyheter
COWI projekterar kraftvärmeverk fritt från kol och olja för Mälarenergi

För att uppnå målet att bli helt fria från bränslen som kol och olja till 2020 planerar Mälarenergi att bygga ett nytt kraftvärme-block, Block 7, vid Kraftvärmeverket i Västerås. COWI har fått i uppdrag att projektera grundläggningen för det nya kraftvärmeverket.

Stadsutveckling Nyheter
Urban utveckling skapar jobb inom jord- och skogsbruk

Urban utveckling kan skapa jobb inom jord- och skogsbruk

Infrastruktur Nyheter
COWI fortsätter framåt i Stockholm

Nu tar COWI Sverige nästa steg i att stärka upp sin infrastrukturverksamhet i Stockholm med bildandet av avdelningen Geo Engineering. Chef över den nya avdelningen blir Karin Blixt, med gedigen erfarenhet från samhällsbyggnadsbranschen.

Broar Nyheter
Mersey Gateway-bron öppnar för trafik

Den här snedkabelbron med tre pyloner är ett riktigt landmärke som är välkänt i hela nordvästra Storbritannien. Det är en efterlängtad ny passage över floden Mersey som underlättar tillväxten i regionen.

Broar Nyheter
Hålogalandsbron är Norges näst största hängbro

Viktig milstolpe för Norges näst största hängbro

Om oss Nyheter
COWI rekryterar projektdirektör till verksamheten i Malmö och region syd

​COWI växer i Malmö och södra Sverige och stärker nu verksamheten inom byggnad och fastighet med en ny projektdirektör, Patrik Nilsson, i den nationella avdelningen för stora projekt.

Nyheter
Visionär kemist blev Årets Projektledare 2017

Mottagaren av COWIs pris Årets Projektledare 2017 heter Elin Hermansson och leder projektet Hållbar Kemi 2030 i Stenungsund. Priset fick hon bland annat för sin förmåga att leda alla intressenter i arbetet med att nå gemensamma mål och att bidra till långsiktiga hållbara lösningar.

Tunnlar Nyheter
Internationell utmärkelse till Abu Hamour-tunnelprojektet

Engineering News Record har utnämnt tunnelprojektet till det bästa vatten-/avloppsprojektet 2017.

Tunnelbanor Nyheter
COWI designar ett av Skandinaviens största tunnelbaneprojekt

COWI A/S och joint venture-partnern Multiconsult ASA har tilldelats kontraktet för att utforma Fornebubanen, en förbindelse mellan Fornebu-halvön och centrala Oslo.

Nyheter
COWIs tillväxtkurva fortsätter uppåt

​​COWI fortsätter i positiv riktning 2017, med ökande omsättning och flera prestigefyllda projekt i orderboken.

Sjukhus Nyheter
Två händer kommer att ta emot barn, ungdomar och gravida kvinnor

Att skapa världens bästa barnsjukhus för barn, ungdomar och deras familjer.

Om oss Nyheter
COWI stärker verksamheten i Stockholm med ny avdelningschef

COWI växer i Stockholm och stärker nu verksamheten med en ny avdelningschef inom stadsutveckling, Victoria Ljungberg, med gedigen erfarenhet från stora stadsutvecklingsprojekt.

Hållbarhet Nyheter
Fosforåtervinning minskar behovet av nyutvinning

Fosforåtervinning minskar behovet av nyutvinning

Flygplatser Nyheter
Sprängsten skapar nya banor på Grönland

Sprängsten skapar nya banor på Grönland

Nyheter
Studenter går direkt från sommarjobb till fasta anställningar

Studenter går direkt från sommarjobb till fasta anställningar

Fjärrvärme och fjärrkyla Nyheter
COWI vinner stor order från stort kinesiskt energiföretag

COWI vinner stor order från stort kinesiskt energiföretag

Vattenförsörjning Nyheter
Nya vattenledningen – en långdistansare

Nya vattenledningen – en långdistansare

Broar Nyheter
Två COWI-broar nominerade vid The Structural Awards

Två COWI-broar nominerade vid The Structural Awards

Biomassa och avfallsenergi Nyheter
IFC och COWI lanserar en guide om energi från biomassa

IFC och COWI lanserar en guide om energi från biomassa.

Om oss Nyheter
Årets segeltävling Tjörn Runt by COWI

​Tjörn Runt by COWI är Sveriges största segeltävling där olympiamästare och familjeseglare tävlar på lika villkor. Tiotusentals åskådare bidrar till den härliga stämningen som seglarna uppskattar och återvänder till. COWI är stolt titelpartner till tävlingen.

Trafikplanering Nyheter
Trafiksäkerhet

Analys av flygvideodata kan öka trafiksäkerheten

Klimatförändringar Nyheter
Nordiskt ingenjörstoppmöte på Grönland med klimatfrågorna i fokus

Den 16-17 juni samlades de nordiska teknikkonsultorganisationerna på Grönland för att diskutera vad branschen kan göra åt klimatförändringar och miljöpåverkan.

Nyheter
Elliott Bay vinner två Excellence in Concrete Awards

Elliott Bay vinner två Excellence in Concrete Awards

Nyheter
Dansk-svenskt samarbete

Kungligt godkännande för dansk-svenskt samarbete

Stadsutveckling Nyheter
Kunglig inramning när COWI deltar i Liveable Scandinavia

Tillsammans med representanter från företag och näringsliv i Danmark och Sverige och i närvaro av danska och svenska kronprins- och kronprinsessparet, deltar COWI i det dansk-svenska näringslivskonventet ’Liveable Scandinavia’ den 29 till 30 maj 2017 i Stockholm.

Tunnlar Nyheter
COWI vinner projekt för den nya sidenvägen (Obor)

COWI vinner projekt för den nya sidenvägen (Obor)

Digitalisering Nyheter
3D-design revolutionerar urban dränering

3D-design revolutionerar urban dränering

Digitalisering Nyheter
Ny BIM-modell ger bättre integration i järnvägsprojekt

Ny BIM-modell ger bättre integration i järnvägsprojekt

Processindustri Nyheter
EasyMining har valt COWI som ingenjörspartner

För att kunna återvinna fosfor ur samhällets avfall har EasyMining, som är ett dotterbolag till Ragn-Sells, utvecklat en process som återvinner fosfor ur aska efter förbränning av avloppsslam.

Klimatförändringar Nyheter
Ny lösning skyddar stora byggnader mot skyfall

Ny lösning skyddar stora byggnader mot skyfall

Avfalls- och resurshantering Nyheter
Avancerad återvinningscentral förvandlar avfall till tillgångar

Avancerad återvinningscentral förvandlar avfall till tillgångar

Stadsutveckling Nyheter
COWI utvecklar ett kunskapsnav i Stockholm

COWI utvecklar ett kunskapsnav i Stockholm

Hållbarhet Nyheter
Den självkörande bussen – första steget mot en smartare, hållbar stad

Den självkörande bussen – första steget mot en smartare, hållbar stad

Nyheter
Henriette Hallberg Thygesen invald i COWIs styrelse

Henriette Hallberg Thygesen invald i COWIs styrelse

Om oss Nyheter
COWI förvärvar Projektbyrån

Nu stärker COWI sin position på Stockholmsmarknaden och förvärvar projektledningskonsulten Projektbyrån Stockholm AB. Ett förvärv helt i linje med bolagets tillväxtstrategi.

Stadsutveckling Nyheter
COWI får förtroendet i utvecklingen av campus Albano

Albano i Stockholm ska bli ett vetenskapligt nav och bilda ett hållbart campus med utbildningsmiljöer för över 15 000 studenter och forskare. Här ska det också byggas cirka 1 000 studentbostäder och lokaler för kommersiell service. COWI har fått i uppdrag av Akademiska Hus, som är byggherre för universitetslokalerna, att ansvara för byggnadskonstruktion och geoteknik för tre av fyra byggnader.

Tunnlar Nyheter
Ny transportkorridor stärker Stockholms ekonomi

Ny transportkorridor stärker Stockholms ekonomi

Nyheter
COWI förvärvar Stockholmsbaserat företag

COWI förvärvar Stockholmsbaserat företag

Biomassa och avfallsenergi Nyheter
Inkräktande buskar förvandlas till energi i Namibia

Inkräktande buskar förvandlas till energi i Namibia

Klimatförändringar Nyheter
Nya verktyg för att räkna ut företagens klimatavtryck

Nya verktyg för att räkna ut företagens klimatavtryck

Hållbarhet Nyheter
Lidls butik vann pris för världens grönaste nya handelsbyggnad

Lidl Sveriges butik i Växjö tog hem pris för världens grönaste nya handelsbyggnad på BREEAM Awards 2017. För att möjliggöra BREEAM-certifieringen med högsta betyget Outstanding anlitade Lidl COWI.

Nyheter
Storstockholms kommuner väljer COWI som samarbetspartner

Kommunförbundet Stockholms läns Geodataråd har tillsammans med länets 26 kommuner upphandlat nya ramavtal avseende flygfotografering, flygburen laserskanning och fotogrammetrisk kartering för Stockholms län. COWI har vunnit ramavtal för samtliga tjänster.