En spännande resa mot toppen

2023-04-18

Det är häftigt att vara med i programmet med erkända presterare inom COWI, berättar Andreas Ekeblad, en av fyra svenska deltagare i Accelerator, vårt internationella utvecklingsprogram för topptalanger.  

En raketkarriär går det att beskriva Andreas Ekeblads resa hittills, även om han själv skulle värja sig från att använda de orden. Relativt nyanställd och endast 1,5 år in blev han nominerad av sin divisionschef till programmet Accelerator. Utan hans vetskap. 

- Det var otroligt smickrande att bli nominerad till programmet och jag tackade ja väldigt snabbt. Jag förstod kanske inte att det var ett program som löpte över 18 månader när jag tackade ja, men jag har inte ångrat mig en sekund, säger Andreas. 

EFTER EN INTENSIV HÖST VÄNTAR EN SPÄNNANDE VÅR 

Sedan första dagarna i Munkerupgaard, Danmark i början av sommaren 2022 har det varit en intensiv höst och vinter fylld av ledarutbildning, mentorsprogram och ett utvecklingsprojekt som skickades in i december. 

- Det mest imponerande med programmet, utöver alla otroligt ambitiösa deltagare, är hur väl strukturerat och sammansatt programmet är. Man har tänkt på allt och det känns oerhört inspirerande att vara en del av det. 

Under våren väntar fler aktiviteter för gruppen exempelvis står ett besök i Oslo på agendan. 

- Vi ska fokusera på vad vi kan göra för vår affär utifrån kundupplevelsen. Det kommer vara ett upplägg som fokuserar på personlig utveckling, grupputveckling och hur det fungerar internt och hos kunderna, berättar Andreas. 

Avslutningsvis berättar Andreas även om hur imponerad han är av alla deltagare och stoltheten över att vara en del av den gruppen. 

- För mig är det riktigt häftigt att vara en del av det här nätverket där man står mitt bland alla högpresterare som i många fall även kommer bli företagets framtida chefer och ledare. 

Andreas är också en av deltagarna som identifierats ha en stor ledarpotential. Han berättar nämligen att han redan blivit identifierad som en potentiellt framtida chef och att han för tillfället fördjupar sig inom ledarskapsfrågor.  

Kontakta oss

COWI employee Anna Sjoeborg

Anna Sjöborg
HR Business Partner
People, Sweden

Tel: +46 10 850 25 69