COWI startar ny division för att driva tillväxt

2022-03-21

COWI Sverige startar under tredje kvartalet 2022 en ny division under namnet Digital & Management för att växa verksamheten i Sverige. Divisionen kommer att ledas av Peter Ekdahl i rollen som divisionschef. Han kommer att ingå i den svenska ledningsgruppen. Peter Ekdahl kommer senast från en roll som affärsområdeschef på Ramboll, och även en roll som Director & Innovation Lead på den digitala tjänsteleverantören Waywize som är en del av Ramboll.

Den nya divisionen ska driva tillväxt och stärka konkurrenskraft genom att säkerställa synergier mellan COWI och dotterbolagen AEC och Projektbyrån. Från start är det nämnda dotterbolag som kommer att ingå i divisionen. Meningen är att verksamheter inom projektledning och digitala tjänster ska ha sin hemvist i den nya divisionen framöver när COWI både växer organiskt och förvärvar bolag.

– Bakgrunden till beslutet är att det finns potential för oss att växa inom projektledning och digitala tjänster. I en ny division kan ett sådant erbjudande utvecklas och växa på ett bättre sätt. Vi kommer framöver att både starta och förvärva nya verksamheter inom digitala tjänster och projektledning. Det kräver en hemvist och ett tydligt ägandeskap, säger Anders Wiktorson, vd på COWI.

– Peter har precis den erfarenhet vi behöver för att kunna utveckla vårt digitala tjänsteerbjudande. Han har lång erfarenhet från teknikkonsultbranschen samtidigt som han byggt upp en innovativ verksamhet inom digitala tjänster. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Peter och växa COWI på den svenska marknaden, säger Anders Wiktorson.

Peter Ekdahl tillträder sin tjänst under augusti och kommer att rapportera till COWI Sveriges vd Anders Wiktorson.

– COWI tar nu ett spännande steg och bygger ett samlat erbjudande inom projektledning och digitala tjänster. Det är ett uppdrag som kommer att utvecklas mycket de närmaste åren i takt med att COWI expanderar sitt erbjudande både i storlek som geografi. Ett tydligt fokuserat erbjudande kring digitala tjänster och projektledning har potential att både växa snabbt och stärka konkurrenskraften i COWIs övriga verksamheter, säger Peter Ekdahl.

Peter Ekdahl

Kontakta oss

COWI employee Anders Wiktorson

Anders Wiktorson
Executive Vice President
CEO Sweden, Sweden

Tel: +46 706 44 53 11