Från nominering till oanade äventyr

2023-06-21

I snart ett år har Martin Rudolphi, som en av fyra svenska deltagare i Accelerator, varit en del av vårt internationella utvecklingsprogram för topptalanger. En upplevelse som han sent kommer glömma.

Martin Rudolphi har arbetat i COWI i sex år och är idag uppdragsledare i gruppen Mobilitet och samhällsplanering.

– Jag arbetar med infrastrukturprojekt, oftast i tidiga skeden. Just nu jobbar jag med Ostlänken (OLP3) som leveransansvarig för järnvägsplan. Jag gick nyligen även in som biträdande deluppdragsledare järnvägsplan i projektet JP Borås, berättar Martin.

För Martins del började deltagandet i Accelerator när hans gruppchef nominerade honom, vilket blev starten på en upplevelse han inte alls var förberedd på.

– Jag hade ingen aning vad jag begav mig in på. Ärligt talat visste jag själv inte ens vad Accelerator var innan jag blev nominerad. Så det var lite som att kastas in på djupt vatten, men ibland får man ge sig in i saker man inte riktigt vet vad det är, berättar Martin.

STOLT ÖVER ATT BLI NOMINERAD TILL PROGRAMMET

Även om han inte kände till programmet när han blev nominerad, så blev han oerhört glad för nomineringen och även möjligheten att läsa sin chefs fina nominering.  

– När jag fick veta att jag var nominerad blev jag förvånad men naturligtvis också väldigt glad. Som nominerad fick jag också möjligheten att läsa alla fina saker som min chef skrivit om mig i hans nominering och det kändes väldigt kul att få den bekräftelsen, säger Martin.

Deltagarna går in i programmet med helt olika förutsättningar och målsättningar. Till skillnad från många andra så hade Martin inga förväntningar på programmet.

– Eftersom det var okänd terräng för mig så gick jag inte in med förväntningarna att jag vill göra det här eller det där. Utan jag såg det som ett bra tillfälle att utmana mig själv och bli bättre på det jag gör.

FOKUS PÅ KUNDUPPLEVELSEN

Under våren var hela gänget i Accelerator i Oslo för en sista fysisk träff tillsammans. Temat för tillfället var kundupplevelsen.

– Vi pratade mycket om vad hur vi kan skapa värde för våra kunder och kommunicera med dem på ett effektivt sätt. Men också vikten av att tänka långsiktigt och utgå från kundernas perspektiv, berättar Martin.

Avslutningsvis uppmanar han andra som får möjligheten att delta i programmet att vara med på resan.

– Ta chansen. Det är ett oerhört ambitiöst program som ger unika möjligheter att bredda ditt nätverk, lära känna personer i nyckelpositioner och även utmana dig själv.

Kontakta oss

Martin Rudolphi
Senior Project Manager
Civil, Sweden