Med engagemang som hjärtefråga

2023-03-30

Med en nybakad masterexamen och stor nyfikenhet började Emma Hedin sin karriär inom COWI som beräkningsingenjör inom husbyggnad. 4,5 år senare är hon tillförordnad gruppchef, uppdragsledare i projekt och uppdragsledare för COWI Booster. En minst sagt inspirerande resa.

- Haha, ja det har hänt rätt mycket under min tid här. Inte bara för mig personligen utan även för bolaget på många positiva sätt. Men absolut det känns inspirerande och roligt att få möjligheten att utvecklas i rollen som gruppchef, säger Emma.

För de som har haft förmånen att träffa Emma är hennes engagemang och driv något som är svårt att missa. Men var kommer detta ifrån?

- Jag tror att engagemanget kommer ifrån att jag känner att jag kan och får vara med och påverka. Jag tror helt enkelt det blir roligare att jobba ifall vi känner varandra bättre som kollegor. Om vi bygger relationer till varandra och inte bara lär känna varandra via projekt eller arbetsmöten. Det var så det började för mig och jag har svårt för att inte engagera mig i saker, berättar Emma.

DET SKA VARA KUL ATT JOBBA HÄR

Det interna engagemanget är en hjärtefråga och det märks i hennes roll som uppdragsledare för COWI Booster. En grupp som arbetar intensivt för att vara med och utveckla, forma och bygga kulturen hos oss.

- Vårt mål inom COWI Booster är att alla ska känna att det är kul att jobba här. Att vi känner gemenskap och vill vara en del av något mer.

Sedan starten har gruppen anordnat en mängd olika aktiviteter som fester, föreläsningar, sociala event, idrottsaktiviteter, kaffeslumpen och vår årliga hälsovecka som i år går av stapeln 8 – 12 maj.

- Vi anordnar aktiviteter som inte bara är idrottsrelaterade utan vi försöker hålla en hög variation i vad vi erbjuder. Just nu jobbar vi hårt för att erbjuda en riktigt bra hälsovecka som fokuserar på vikten av hälsa inom alla aspekter och inte bara rörelse utan även mentalt, psykiskt och stress.

EN FAMILJÄR KÄNSLA

I ett bolag med över 7000 anställda är det lätt att känna sig liten. Men storleken till trots är det ändå en familjär känsla att arbeta i COWI.

- Den familjära känslan, möjligheten att påverka och att vi tar vara på alla människors olika styrkor är det bästa med att jobba här, säger Emma.

Under 2023 hoppas Emma fortsätta utvecklas i rollen som gruppchef och att få vara med och sätta riktningen för sin grupp och avdelning. Även på det personliga planet väntas det en utmaning som heter duga. Hon ska springa Göteborgsvarvet för första gången någonsin, och det är hon både spänd och nervös inför.

- Jag är ju ingen löpare egentligen utan jag gillar sporter där jag tränar utan att tänka på det som typ padel. Men nu ska jag ut och springa i två timmar bara för att springa, det kommer bli annorlunda. Men det kommer säkert gå bra, avslutar Emma.

Kontakta oss

Emma Hedin
Structural Engineer
Buildings, West, Sweden

Tel: +46 10 850 19 20