Projektbyrån leder ombyggnationen av Kungliga Operan

2017-11-13

COWIs dotterbolag Projektbyrån har av Statens fastighetsverk fått det prestigefulla projektledningsuppdraget för den genomgripande renovering- och ombyggnaden av Kungliga Operan i Stockholm. Uppdraget kring den historiska byggnaden har nyligen påbörjats och byggstart planeras under 2022.

Regeringen har beslutat att Kungliga Operan i Stockholm ska renoveras och byggas om. Projektbyrån bidrar i projektet "Ny Opera i Operan" med en projektledningsorganisation som inrymmer bland annat projekt- och projekteringsledning, installationssamordning, miljösamordning, kalkylering och tidsplanering. Allt arbete sker i nära samarbete med Statens fastighetsverk.

- Det är en unik byggnad och en utmaning i projektet blir att vara lyhörd och lyssna in alla krav, då Operan både ska bevaras och samtidigt moderniseras. Att Projektbyrån sedan tidigare har erfarenhet från liknande uppdrag som Nationalmuseum och Östermalms Saluhall är en stor fördel, säger Anna Wistrand, projektledare på Projektbyrån.

Operahuset uppfördes 1892–1898 och har över 1000 rum i tolv våningsplan. Operan är ett statligt byggnadsminne och verksamheten besöks varje år av 200 000 personer.

Kontakta oss

Nanna Wang Carlsen
Group Brand & Employer Brand Manager
Communication, Denmark

Tel: +45 56404295