Sidsel: Jeg elsker jobben min. Det er enkelt som det

Jag är stolt över att kunna hjälpa människor att utvecklas

Sidsel Stabell Hoppe är stolt över att kunna hjälpa människor att utvecklas. Och att lösa geotekniska utmaningar. Köpenhamns metro är ett projekt som ligger henne speciellt varmt om hjärtat. Här berättar hon varför.

Köpenhamns metro är ett omfattande designarbete. Det knyter samman huvudstaden och gör det lätt att ta sig runt. Dessutom var det ämnet för min mastersuppsats.

Kort sagt – tunnelbaneprojektet ligger mig varmt om hjärtat.

Jag blev klar med min uppsats för över tio år sedan. Efter det kändes det naturligt att välja geoteknik som arbetsområde, och mitt första jobb efter examen var på ett geoteknikföretag i Australien.

En dag fick jag ett e-postmeddelande från min handledare för Köpenhamns metro-uppsatsen. Han föreslog att vi skulle ses och ta en kopp kaffe när jag var tillbaka i Danmark.

Jag kom till hans kontor på COWIs huvudkontor i Danmark några veckor senare – med min australiensiska solbränna och solglasögonen på huvudet. Till min förvåning var chefen för tunnelavdelningen också där. Och de erbjöd mig ett jobb!

Åtta månader senare började jag jobba som geoteknikingenjör på COWIs tunnelavdelning. Jag hade sådan tur att jag fick komma nära ett av mina favoritprojekt igen: Köpenhamns metro.

"Allt handlar om att tycka om att vara bland människor."  

Gå under jorden med Sidsel Stabell Hoppe

Ta ledningen

Jag älskar mitt jobb – så enkelt är det. Det är spännande projekt och många utmaningar, och min arbetsbeskrivning har ändrats genom åren.

När jag började som geoteknikingenjör reste jag mycket och deltog i projekt i Oman, Korea och många andra länder.

Jag insåg att ledarskap var något för mig, och jag fick möjlighet att arbeta med områdesansvar inom ett litet team.

Den möjligheten i kombination med den projekterfarenhet jag samlat på mig och min yrkesmässiga utveckling gjorde att jag blev gruppchef, och i dag leder jag ett team på 20 personer.

Jag insåg att ledarskap var något för mig, och COWI gav mig områdesansvar inom ett litet team
Sidsel Stabell Hoppe

Samspelet mellan människor ger mig energi

Allt handlar om att tycka om att vara bland människor. Vissa uppskattar att kunna arbeta hemma någon dag då och då, men jag tycker mycket bättre om att vara på kontoret med mina kollegor. Det är samspelet mellan människor som ger mig energi och motivation i mitt dagliga arbete.

Jag är stolt över att kunna hjälpa människor att utvecklas. I min roll som gruppchef är en av de viktigaste uppgifterna att hitta talanger och hjälpa dem att uppnå sin fulla potential.

En duktig ingenjör i mitt team sa en gång att jag är bra på att främja en god balans mellan arbete och fritid för medarbetarna, genom att hjälpa dem att prioritera. I slutänden ger det också medarbetarna verktyg för att sköta sina projekt så bra som möjligt.

Jag erbjuder mitt team...

...massor av intressant och stimulerande jobb! Oavsett om de jobbar med stora projekt någonstans i världen eller något lite mindre här hemma ser jag alltid till att uppmuntra dem att tänka innovativt och lära sig mer genom sin yrkesmässiga utveckling.

Just nu arbetar mitt team med några av världens största tunnelprojekt, till exempel den 19 kilometer långa Fehmarn-tunneln mellan Danmark och Tyskland, tunnelbaneutbyggnaden till Fornebu i Oslo och och King Abdul Aziz-vägen i Mecka i Saudiarabien.

Under tiden som jag har jobbat på COWI har tunnelavdelningen växt från 45 medarbetare i Danmark till 450 personer på tre kontinenter. Jag har följt den här fantastiska tillväxten där vi får många nya, duktiga medarbetare samtidigt som vi fortsätter att vinna stora, viktiga projekt. Det känns oerhört motiverande för mig.

Kontakta oss

COWI employee Sidsel Stabell Hoppe

Sidsel Stabell Hoppe
Senior Vice President
Transportation, Denmark

Tel: +45 22778460