Elliott Bay vinner två Excellence in Concrete Awards

2017 års vinnare av Excellence in Concrete Awards från Washington Aggregates & Concrete Associations har presenterats.

Strandskoningsprojektet Elliott Bay i Seattle belönades nyligen med två priser vid 2017 års upplaga av Excellence in Concrete Awards i Washington: i kategorierna Public Works – Infrastructure samt Sustainable Merit.

Projektets värde uppgick till 210 miljoner dollar. För att bygga upp strandskoningen användes i stor utsträckning unika, modulära och förgjutna betongkomponenter, vilket medförde en markant kortare byggtid, lägre projektkostnader och mindre påverkan på närliggande fastigheter och verksamheter under byggfasen. Den nya strandskoningen har förgjutna specialdesignade ytpaneler, habitat-avsatser, överbyggnadssegment och förgjutna trottoarpaneler med ljusgenomsläpp för att främja och förbättra den marina livsmiljön under den kilometerlånga konstruktionen.

Den skyddar Seattle mot stormskador och erosion av strandlinjen, och dessutom mot seismisk aktivitet. Grunden för strandskoningen har förstärkts med sprutbetong för att motverka likvifaktion vid en eventuell jordbävning.

COWI North America fungerade som huvudkonsult för strukturdesign i teamet som leddes av Parsons Corp. Vi är oerhört stolta över att projektet belönades med pris i de här två kategorierna. 

läs mer

Läs mer om priserna här.

Kontakta oss

Ida von Huth Friis
Specialist
Communication, BL International, Denmark

Tel: +45 31502850